Унищожителното платно на художника провокатор  – Devolved Parliament, което представя членовете

...
Унищожителното платно на художника провокатор  – Devolved Parliament, което представя членовете
Коментари Харесай

Парламентът на Банкси ще бъде продаден на търг малко преди Brexit

Унищожителното платно на художника провокатор  – Devolved Parliament , което показва членовете на Камарата на общината като парламентарни примати, ще се появи на обществен търг в за първи път в " Сотбис ", напълно покрай Уестминстърския замък.

Картината ще бъде изложена от 28 септември до 3 октомври, малко преди следващия краен период за Brexit. С впечатляващите съвсем 4 метра, това е най-голямото известно платно на анонимния махленски художник, чиято креативност е неговият глас като публичен критик. Изложбата ще завърши с търг, като се чака картината на да се продаде за сред 1,8 и 2,5 милиона $.



Банкси показа за първи път " Парламента " преди десетилетие като част от изложбата  Banksy vs. Bristol Museum , която със своите 300 000 гости се трансформира в една от десетте най-посещавани експозиции в света през 2009-а. Наскоро картината се върна в светлината на прожекторите отново в Бристол, с цел да означи първичната дата на Brexit – 29 март 2019.

напомня първата поява на шимпанзета в неговото произведение – Laugh Now (2002). Картина, която счупи върха на търг на художника през 2008 година Тя демонстрира редица маймуни, които носят престилки с надпис " Смейте се в този момент, само че един ден ние ще бъдем отпред ". Оттогава претекстът се трансформира в един от най-разпространените облици на Банкси.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР